Javastraat 281 2585 AL Den Haag | Boulevard 1 3707 BK Zeist
T 030 69 66364 | F 030 69 66365

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Personeel aannemen of ontslaan

Ondernemers vervullen een sleutelrol bij het creëren van banen en werkgelegenheid. En natuurlijk moeten de zaken zowel voor medewerkers als voor het bedrijf goed geregeld zijn. Het aannemen van personeel en het afscheid nemen van werknemers brengt veel vragen met zich mee, zeker in een veranderende arbeidsmarkt. Wat zijn de regels rondom contracten van bepaalde of onbepaalde tijd? Hoe lang mag een proefperiode duren? Is er een CAO van toepassing? Hoe zit het nieuwe ontslagrecht in elkaar en op basis waarvan mag een werknemer ontslagen worden?

Apriori Advocaten helpt bij alle vraagstukken rondom arbeidsrecht. Of het nu gaat om het opstellen of nalopen van arbeidscontracten, juridisch advies bij een reorganisatie of het begeleiden van een ontslagaanvraag via het UWV of de kantonrechter, ons ervaren team staat klaar om personeelszaken binnen een bedrijf juridisch goed te regelen. Neem contact op voor meer informatie over onze dienstverlening rondom arbeidsrecht.

Ontslagen worden

Ontslagen worden is niet iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Veel mensen weten dan ook niet wat ze moeten doen of waar ze recht op hebben. Mag jouw werkgever je eigenlijk wel ontslaan? Welke stappen moet jij nemen en wat moet je vooral níet doen? Reageer je op de verkeerde manier op een ontslag, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je het recht op een WW-uitkering kwijt raakt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Bij ontslag wordt er in veel gevallen een vaststellingsovereenkomst opgesteld: een voorstel vanuit de werkgever waarin de beëindiging van de arbeidsovereenkomst wordt geregeld. Heb je van jouw werkgever een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Teken dan niks! Laat de overeenkomst eerst door ons controleren. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt en dat de overeenkomst voldoet aan de voorwaarden om een WW-uitkering te ontvangen.

Bij Apriori Advocaten weten we precies wat er moet gebeuren zodra jouw werkgever aangeeft een ontslagprocedure te starten. Neem contact met ons op bij (dreigend) ontslag voor deskundige begeleiding.